On site optimering

On site optimering är det man utför på sin hemsida för att ex. Googles robotar (Googlebot) skall kunna förstå din hemsidas struktur och vad den handlar om.

URL

Det handlar om hur du utformat dina URLs som är själva filnamnet. Just denna sidas URL är sokmarknadsforing.se/sokmotoroptimering/on-site-sokoptimering och här kan man tyda vad just denna sida handlar om. Detta är det som kommer synas under rubriken och beskrivningen vid en sökträff på Google.

Meta information som Title och Description

Det som är kanske det mest viktigaste att tänka på vid en on site optimering är meta informationen som skrivs i koden och som talar om för Googlebot vad hemsidan handlar om, förutom självaste texten då. Meta informationen man skall jobba med är title och description och den hittar man oftast högst upp i koden. Har man ett publiceringsverktyg (CMS) kopplat till hemsidan så brukar det finnas fält för just title och description. Viktigt att tänka på är att varje undersida skall ha en unik title och description som beskriver innehållet på respektive sida! Title och description är det som sen blir rubrik och texten under rubriken på en sökträff.

Rubriker till texterna

Rubrikerna till texterna är oerhört viktiga att jobba med eftersom Googlebot tittar efter dem vid ett besök på hemsidan. Rubrikerna skall programmeras på korrekt sätt och använd här H1-tagg till huvudrubriken och sen H2-tagg för underrubriker osv med H3, H4. Använd endast H1-taggen en gång till texten på en unik undersida.

Interna länkar

Med hjälp av intern länkning så kan du hjälpa Googlebot att hitta information på din hemsida, men också fördela ev. länkkraft som du har på din hemsida. Detta förutsätter att du själv fått bra med länkar till din hemsida från andra. Dessa interna länkar skall komma naturligt i texten och då helst på ett sökord för den interna sidan du länkar till. Läs mer om off site positionering (detta var en intern länk) och länkar.

Detta var några saker som man jobbar med när det gäller on site optimering och har du några frågor så kan du alltid kontakta oss på info (@) seosverige.se så ska vi se om vi kan hjälpa dig och din hemsida.